Cocktaileilla Rikhard'sissa / Cocktails at Rikhard's

 




 Lomalla on käyty pari kertaa baareissakin, jota nykyään tapahtuu aika liian harvakseltaan.
 
Yhtenä iltana syömästä tullessamme kuljimme Välimäen Rikhardsin ohi ja kurkkasimme sisälle. Baaritiskin päässä oli juuri sopivasti pari paikkaa vapaana. Sinne siis!

Baarissa istuskeli joukko kokkeja, ruokapuolellakin oli melko täyttä, vaikka kello oli jo melko paljon. Ruokalistaa emme edes vilkaisseet, olimmehan juuri syöneet, mutta uppouduimme cocktaillistaan.

Tilasimme cocktailit ystävälliseltä ja puheliaalta baarimestarilta. Hinta cocktaillistassa oli 12,50€, mutta meiltä laskutettiin "vain" 10€/kpl. Cocktailien kanssa tarjotusta vedestä ei laskutettu extraa, Midhillin "vesi-Gatesta" oli ilmeisesti opittu jotain.

Mikserivalikoimassa oli omia Midhill-pulloja eli ravintoloitsijan brändäys oli viety astetta pidemmälle. Samoja pulloja näytti olevan myös Stockan herkussa myynnissä.

Siippa muisteli juomaansa siemaillessaan aikoinaan olleensa vanhan Rikun pubin lopettajaisissa, joissa oli juotu jäljelle jääneitä juomavarastoja loppuun. Samaa perua on  viinamittamme.
 
Sisustus ja tarjoiluastiat olivat viihtyisän rouheita; paljasta tiiliseinää, "subway"-laattaa tiililadonnalla, tumma katto, hillopurkkilaseja, kukalliset kahvikupit kuin mummolasta... Niin, ja ne juomat? Olivat hyviä!
 
Baarimestari totesi heidän olevan kovassa seurassa, onhan muutaman korttelin säteellä niin kaupungin parhaita ravintoloita kuin coctailbaarejakin. Juomissa ainakin Rikhars pärjäsi hyvin.
 
 
We quite too rarely go out nowadays, but during summer holidays we have been bar hopping twice in Helsinki. Few weeks ago we were coming from dinner when we passed gastro pub Rickhard's. We peeked in and saw two vacant stools by the bar. In we went!
 
Interior was casual as opposite the same owner's minimalist tiny gourmet restaurant next to Richards.

Cocktails were delicious and the bartender was friendly. He noted that they are in good company as there are many of the best dining restaurants and cocktail bars in town within few blocks. At least in cocktails they diod well.

2 kommenttia :

  1. Mukavan rouhean näköinen paikka :) täytyy varmaan piipahtaa lasillisella joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva paikka. Välimäen toinen paikka naapurissa, kahdeksan hengen gourmet-ravintola sen sijaan jätti minut kylmäksi ulkoasullaan. Katselimme kalsean näköistä ravintolaa tosin vain ikkunan läpi.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.