Ruiskisu / A cute gift idea

 
 
Kallion kesäretkellä kuljimme Harjussa Franzeninkadulla pienen Avikaisen kivijalkaleipomon ohi. 50-luvulla perustettu leipomo oli suljettu loman ajaksi, mutta ikkunassa huomiomme herätti hauska ruistaikinasta tehty kissaperhe.
 
Kun leipomo oli taas auki, kävimme kysymässä saisiko ilmeikkäitä kissoja tilata. Viehättävä 87-vuotias Elvi Avikainen työskentelee edelleen leipomossa ja seisoo tiskin takana. Hänen lapsensa leipovat tuotteet. Ostoksille kannattaa tulla ajoissa; leipää ja leivonnaisia leivotaan saman päivän myyntiin ja suosituimmat tuotteet myydään loppuun aikaisin.
 
Tilasimme viemisiksi ruispupun ja -kisun. Elvin tytär oli piirtänyt saapasjalkakissan vuonna -70, kuvasta oli tullut idea ruiskissaan. Tilatut tuotteet sai noutaa seuraavana päivänä. Käsin tehty kissa oli muistaakseni 7 € ja liivipukuinen pupu muutaman euron enemmän.
 
Tällaisia perinteisiä pieniä kivijalkayrityksiä on enää vähän Helsingissä, mutta hyvän leivän takia ja vanhan ajan tunnelman takia kannattaa tehdä pikku mutka vakioreitiltä.

 
There is a small Avikainen bakery on Franzeninkatu in Kallio. Bakery is established already on the 50's and 87 years old Elvi Avikainen still works every day in the bakery. Come early, as the most popular products sell out early.
 
We ordered a cat and a bunny rye breads. Hand made breads are made by order. They were ready by noon the next day.

4 kommenttia :

  1. Vakiopaikka, pistäydytään tuolla viikoittain töihin kävellessäni. Torkkelinmäen kautta matka pitenee, mutta saan lisäaskeleita, hyvän mielen ja ympäristössä on kaunista katseltavaa.

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana kifu! Taas löytyi paikka, missä pitää käydä seuraavalla pääkaupunkiseutuvierailulla...

    VastaaPoista
  3. Voi miten sievä pikku kisu! Hatunnosto 87-vuotiaalle Elville :) mahtavaa olla vielä töissä tiskin takana tuossa iässä. Olen kuullut paikasta mutta nyt tuli halu myös pistäytyä siellä!

    VastaaPoista
  4. Onpa söpö!! :) Tosi ihana lahjaidea!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.