Pariisin (edulliset) kosmetiikkatuliaiset / Paris cosmetic shopping

 


Joka matkalta Pariisiin tuon aina kosmetiikkaa; joko jotain jota en Suomesta saa tai jotain, jonka saan Pariisista huomattavasti halvemmalla.
 
Miltei joka korttelissa Pariisissa on apteekki. Apteekissa myydään kuitenkin paljon muutakin kuin lääkkeitä, kosmetiikkavalikoima keskivertoapteeksissa on kattava.
 
Kaikki apteekit eivät kuitenkaan ole saman hintaisia. Kaupungin parhaiden hintojen sanotaan olevan City Pharmassa,26 Rue du Four, jossa käyn tankkaamassa kosmetiikkavarastoja joka matkalla. City Pharma on kätevästi kävelymatkan päässä mm. Cafe de Floresta, Ladureén liikkeestä, Ralph Laurenin liikkeestä ja ravintolasta, Au Bon Marche-tavaratalosta (muistakaa myös käydä Grand Epicerie-ruokaosastolla!)
 
Meillekin tuttujen sarjojen lisäksi myynnissä on monia täällä tuntemattomampia ranskalaismerkkejä, joiden pakkauksissakin tekstit ovat vain ranskaksi. Perehtymiseen ei ole oikein mahdollisuuksia, sillä tungos on kova. Ostoksilla ovat niin paikalliset kuin turistitkin, kapeilla käytävillä eteneminen on aika hankalaa. Olen keskittynytkin joihinkin suosikkeihini. Tällä kertaa osti Nuxen öljyä, joka on "multi-öljyistä" minulle ykkönen; ohut, helposti imeytyvä ja miellyttävän tuoksuinen. Käytän sitä niin yövoiteena kasvoilla, kuiviin hiuslatvoihin kuin kuiviin kyynärpäihinkin.

Kloranen kuivashampoota on kehuttu ja se tuntuikin hyvältä ensi kokeilulla. Saattaa jopa päihittää nykyisen vakimerkkini Batisten.

Iltarutiineihini kuuluu huulten ja käsien rasvaus. Joka matkalta hankin näitä tuotteita tällä kertaa Bioderman tuotteita.

Vichyn Dermablendiä kokeilen hieman peittävämmäksi meikkipohjaksi. Suomessa tuote maksaa n. kolmisen kymppiä, City Pharmassa 18,90€.
 
From every trip to Paris I always bring back cosmetics; either something that I do not get from Finland or something, which I get from Paris on significantly lower price.


Almost on every block in Paris there is a pharmacy. However, the pharmacy sells a lot more than just drugs, cosmetics selection is wide.

All pharmacies do not have the same prices. City Pharma, 26 Rue du Fouris said to have the best prices. City Pharma is conveniently located within walking distance of Cafe de Flore, Ladureé, Ralph Lauren shop and restaurant, Au Bon Marche department store (remember to also visit the Grand Epicerie food department!)


In addition to familiar brands (Vichy, Roc, Biotherm etc.), there are many lesser-known French brands here, and often the packaging the texts are in French only. The pharmacy is really crowded with locals and tourist, so it's quite hard to study the packages. I have focused on some of my favorites. This time, bought Nuxe oil, which is number one in "multi-oils" for me; thin, easily absorbed and with pleasant fragrance. I use it as a night cream on my face, on dry hair and on dry elbows.

Klorane dry ahampoo felt good on the first experiment. It may even beat the current brand Batiste that I use now.

Hand and lip creams are in my normal night routines. Every trip I buy these products, this time from Bioderma.


Vichy Dermablend I wanted to try as a bit more covering foundation. In Finland, the product costs around 30€, in City Pharma it was 18,90 €.
 

 
Italialaisella Kikolla on huokeaa kosmetiikkaa, olen sieltä tehnyt muutamia löytöjä, ykkössuosikkina on Invisible powder eli valkoinen puuteri, joka ei muuta meikkivoiteen sävyä. Toinen ostos Kikolta oli pohjustusaine, jota rasvaiset luomeni vaativat luomivärin pohjaksi. Tämä ei ole päässyt vielä tositoimeen, mutta se oli kokeillessa sopivat peittävän ja kuivan oloinen. Osa luomenpohjustusainaista on liian keveitä ja heppoisia ja luomivärit ovat luomivaossa iltapäivään mennessä. Kikon liike on Halleilla alatasolla, myös siellä on aina ruuhkaista.
 
Hollantilainen Hema Hallien lähellä on jonkinlainen Tigerin vastine. Siellä on kuitenkin kelvollista, edullista kosmetiikkaa. Viimeksi ostin neljän euron hennosti helmiäisen luomiväriduon, johon olen ollut hyvin tyytyväinen, pesee laadussa monet kymmenen kertaa kalliimmat kilpakumppaninsa. Toinen ostos oli pienet cocktailtikkuun kiinnitetyt liput vaikka cup cakejen koristelemiseen...
 
Savinaamiot ovat rasvoittuvalle sekaiholleni oivia ihon kirkastaja. Pariisista olen joskus tuonut savea pulverina, joka itse sekoitetaan veteen, mutta tällä kertaa ostin Monoprixin kosmetiikkaosastolta kokeilumielessä luomusavinaamion, joka tuoksuu miellyttävälle ja kirkastaa ihoa ihan mukavasti. Luomukosmetiikkaa tuntuu muutenkin löytyvän paljon kaikissa hintaluokissa.

Käsirasvaa ei koskaan voi olla liikaa, joten ostin Maraisin BHV-tavaratalon 6 jours-päiviltä (esikuva meidän Hullareillemme) muutaman hyväntuoksuisen käsirasvan apteekkirasvan lisäksi.

Perinteisen grasselaisen parfyymitalon Fragonardin liikkeestä hankin  arkituoksuksi kepeän Etoile edt:n jonka tuoksussa on bergamottia, omenaa, inkivääriä sekä gardeniaa, liljaa, kieloa ja jasmiinia ja pohjalla ambraa sekä seetripuuta.
 
 
 
Italian Kiko has inexpensive cosmetics, I have made ​​a few discoveries there, my  number one favorite is the Invisible powder or white powder that does not change the tone of foundation. Another buy from Kiko was the primer, which is great base for my greasy eye lids.This has not yet reached tested, but I liked the feel. Kiko store is on Les Halles  lower level, there is always topns of women in the small store.


Near Les Halles there is Dutch store Hema. They have some good, inexpensive cosmetics. I bought a four euro delicately pearly eye shadow and  have been very pleased in the quality. Another buy form Hema was a bag of small cocktail sticks with little flags to decorate cup cakes...


Clay masks are essential to my oily combination skin. This time I bought from Monoprix cosmetics department as an experimentation an organic clay mask, which has a pleasant scent and brightens the skin quite nicely. Organic cosmetics seem to be available in every price range.

 I can never have too may hand creams, so I bought from the Marais  BHV department store fw of them.

The traditional Grasse perfume house Fragonard's Etoile i s afresh every day scent with top notes of bergamot, apple and ginger, which are blended with gardenia, lily, lily of the valley and jasmine. Amber and cedar base finish the composition.
 
 
 
Sitten on vielä tämä saippuapullo, jonka ostin yksinomaan, vain ja ainoastaan etiketin takia BHV:sta. Kadutti, kun raahasin laukkua juna-asemien portaissa. Onneksi ei enää kaduta, kun pullo on onnellisesti kotona. Yksinkertaista tyylikkyyttä.

Tulossa on vielä ruokapostauksia Pariisista, samoin kuvakatsaus kaupungin puistoista ja koirista, kunhan ehdin seuloa ja käsitellä kuvat.


Then there was this, a bottle of soap. I bought for the simple, stylish label only. Wasn't happy to carry it in my heavy suitcase, but I am happy now when it stands in my bathroom.

9 kommenttia :

  1. Huomenta,

    Olipa kiva juttu lukea. Tuollaisen luomiväripohjustusvoiteen tarvitsisinkin omille rasvaisille luomilleni. Ja Vichyn tuotteet ovat kyllä hurjan paljon edullisempia. Saippuapullo ja käsivoiteet ovat ihanan näköisiä.

    Kyllä sitä omilta reissuilta on tullut raijattua vaikka mitä ja painavaakin, mutta kotona ei ole koskaan kaduttanut. <3

    Ihanaa päivää toivottelee Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kääk ja anteeksi. Osallistuit blogissani Victoria's Secret arvontaan, mutta luet blogiani varmaan jollain muulla nimellä kuin Lumo. ;) :) Kun en löydä lukijalistalta. Jos jaksat ja viitsit niin voit vaikka nakata henkilökohtaiseen sähköpostiini nimimerkin niin tiedän ken siellä taustalla on. :)

      tiia68@gmail.com

      Aurinkoa päivään taasen ja pahoittelen tätä tarkennusta. Voit tietenkin poistaa tämän viestin, kun se tavoittaa sinut. :)

      Tiia

      Poista
    2. Kiroilen yleensä viimeisenä messupäivänä raahatessani laukkua asemalle, aseman portaissa, junan tungoksessa, messuille (miksi sielläkin on niin paljon portaita???) ja sieltä taas junalla lentoasemalle, mutta kun kotona avaa laukun ja kaivaa tuliaiset esiin, on taas tyytyväinen!

      Poista
  2. Kiko on suosikkini, kesällä Lontoon reissulla piti ehdottomasti päästä Kikoon shoppailemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin liikkeen puolivahingossa pari vuotta sitten ja olen aina tuota puuteria käynyt "tankkaamassa" Pariisin reissuillani.

      Poista
  3. Nyt vain lentokone takamuksen alle ja Paraisille. Olen itsekin ostanut kaikenlaista kivaa aikoinaan Pariisin matkoilta. Silloin eivät olleet leivonnaiset vielä muodissa, juustot kylläkin. Ja apteekista kaikenlaista. Harmi, kun meillä laitetaan ranskalaisille tuotteille vähän reilummin veroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustojakin toin, ja makkaraa. Ja pateita, kastanjatahnaa... Ruokajuttuja Pariisista tulossa pian.

      Poista
  4. Itse olen Mac'n tuotteiden käyttäjä mutta samanlaisia tuotteita kokeillut myös Kikolta ja olen yllättynyt miten paljon edullisempia ne ovat ja hyvä laatuisia. Essien kynsilakat löysin OPI'n lakkojen jälkeen ja Essie'n jälkeen löysin monta kertaa halvemmat Kikon lakat ja yllätyin todella positiivisesti, suosittelen! Ja mitkä sävyvalikoimat! Lisäksi Kikolta tunnen jo tuon "valkoisen irtopuuterin", mahtava tuote! (Mac'lla samanlainen mutta kalliimpi). Samoin Kikolta olen kokeillut "Bronzer" eli aurinkopuuteria joka on myös tosi hyvä tuote! Nuxe'n öljyn tunnen myös ja se todella monikäyttöinen, käytän sitä vartalolle ja hiusten latvoihin "öljyhoidoksi". Kosteuttava Avene'n silmänympärysvoide on Ranskan matkojeni apteekki-ostoslistan ykkönen. Fragonardin tuoksut tuttuja myös. Roomspray'tä ei tarvitse laittaa kuin painallus ja tuoksu pysyy. Kiitos Lumo kivasta artikkelista! -Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit jutusta, vaikka paljoa uutta siinä ei tainnut sinulle ollakaan!

      Muistelen Macilla nähneenikin tuota puuteria, mutta en ole koskaan kokeillut sitä. Kikon luomivärejäkin olen kokeillut, mutta niihin en ole olut kovin ihastunut. Tosin esim Chanel ja Lancome eivät ole olleet oikein mieleeni eli ei se aina hinnasta tai brändistäkään ole kiinni. Luomivärin täytyy vain tuntua ja näyttää hyvältä ja tietysti pysyä hyvin. Välillä voi löytää ihan sattumalta jonkun halvan merkin, kun kokeilee lähinnä huvin vuoksi.

      Avenen silmänympärysvoidetta olen kokeilut, nyt käytössä on Vichyn silmäympärysseerumi, jota myös osin Pariisista hyvään hintaan (ja unohdin mainita). Toimii hyvin turpoamiseen taipuvaisille luomilleni.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.