Loistoviikonloppu Kööpenhaminassa / A great weekend in Copenhagen















Vietimme viikonlopun Kööpenhaminassa parin ystäväpariskunnan kanssa. Ystävät ovat pitkä linjan ravintola-ammattilaisia, matkan tarkoituksena oli tutkailla kaupungin ravintolatarjontaa ja imeä ideoita sieltä täältä heidän mahdollisia tulevia liiketoimiaan silmällä pitäen. Monta mahtavaa ravintolaa näimmekin, niistä myöhemmin lisää.


Matkanjohtaja eli minä kiidätin seuruetta ympäri Kööpenhaminaa, kolmessa päivässä ehdimme nähdä kaupunkia melko laajasti.

Joulu näkyi koristeina, kukkakauppojen kaduille levitettyinä joulukukkina, ravintoloiden ruokalistoissa ja kauppojen koristelussa, mutta toisaalta puissa oli vielä osin lehtiä ja ruukuissa kukki meikäläisittäin syyskukkia.

Yhtenä yönä heräsimme hotellissa palohälytykseen. Oli muuten jo kolmas kerta minulle, New Yorkissa ja Lontoossa olen myös ollut hotellissa palohälytyksen tullessa. Kun savun hajua ei tuntunut ja kadulla hotellin edessä näkyi vain rauhallisen näköisiä ihmisiä, emme pitäneet kovaa kiirettä, vaan puimme päälle ja keräsimme arvoesineet ennen huoneesta poistumista. Naapurihuoneesta oli lähdetty yöpaidoissa, ovikin oli jäänyt auki. He tietenkin tekivät palohälytyspoistumisen oikeaoppisesti...

Alhaalla saimme odotella aulassa palokunnan saapumista.  Yllätysherätys ja todella lujalla puolisen tuntia soinut palohälytin oli kuitenkin saanut niin hereille, että kaikilla kesti saada taas unen päästä kiinni. Hyvin kuitenkin jaksoimme seuraavanakin päivänä. 


We spent a long weekend in Copenhagen with friends. The main target was to see interesting restaurants and get ideas for their possible upcoming business ventures.

We did see lots of great reastaurants, more about them later on.

Christmas time had arrived in Copenhagen, also more about that later.

6 kommenttia :

  1. Hei, mieheni on lähdössä Kööpenhaminaan. Ehditkö piipahtaa missään sisustuskaupassa, joka olisi käymisen arvoinen? Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisutuskaupoissa en tällä reissulla ehtinyt käydä, matka oli todella ravintola/ruokapainotteinen ideareiasu. Illums Bolighus Strögetillä on aina varma tärppi, siellä on paljon sisustusmerkkejä yhden katon alla.

      Poista
  2. Kylläpä jouluinen Kööpenhamina näyttää kauniille ja tunnelmalliselle! Suurkiitokset tuliaisesta! ♥ Aion varata lehden selailulle huomisillan ja virittäytyä sen avulla oikein joulutunnelmaan. Kivaa viikonloppua! ♥

    Ylläolevalle kommentoijalle vinkkaisin parin vuoden takaisen postaukseni Kööpenhaminan sisustusshoppailuista: http://esmeraldas.bellablogit.fi/shoppailua-koopenhaminassa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauti lehdestä. Sen mukana piti tulla joulukortti, mutta sen löysin myöhemmin työpöydältäni...

      Köpiksessä on ihania sisutusliikkeitä. Vähän harmi, että niille ei ollut aikaa. Ravintoloiden sisustuksia tuli sen sijaan ihailtua :-)

      Poista
  3. Ihania Köpis-kuvia. Olipa kurja tuo turha palohälytys.

    VastaaPoista
  4. Köpis on todella jouluinen kaupunki ja Tivoli joulumarkkinat ihan must juttu!
    Erikoista, että sinulle on sattunut peräti kolme turhaa palohälytystä reissuillasi.
    Ihania kuvia

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.