Suklainen avokadomousse * Avocado chocolate mousse





Olen lukenut agavesiirapista monestakin paikasta, mutta en ole koskaan tainnut sitä maistaa. Sainkin sopivaan saumaan tarjouksen kokeilla Modon agavesiirappia*, kun olin vielä ajatellut kokeilla blogeissa taajaan vilahdellutta suklaista avokadomoussea (tässäkään "blogiruoassa" en siis ole trendin aallon harjalla, mutta välillä jälkijunassakin on hyvä matkustaa). Useassa reseptissä makeuttajana käytettiin nimenomaan agavesiirappia.

Agavesiirappi käy jälkiruokien makeuttamisen lisäksi kahvin maustamiseen, cocktaileihin, ruokaan ja leivontaan. Agavesiirapin GI-arvo on 11 ja 19 välillä, se ei nosta verensokeriarvoa yhtä paljon kuin esim. hunaja tai sokeri.

Suklaisen avokadomoussen suhteet vaihtelivat eri resepteissä ja ainesosatkaan eivät olleet aina samoja. Sekoittelin siis omani. Raakakaakaojauheen sijaan käytin ihan tavallista makeuttamatonta kaakaojauhetta, kun sitä oli kotona.
 
Suklainen avokadomousse
 
2 kypsää avokadoa (tai 3 pientä)
1 dl kookosmaitoa
1 pieni banaani
1 dl kaakaojauhetta
 1-2 rl agavesiirappia
 muutama tippa vaniljauutetta
ripaus merisuolaa
 
Poista avokadosta kivet ja kaiva hedelmäliha kuorista, kuori banaani. Sekoita ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Nauti heti.
 
Agavesiirappi on riittoisan makeaa, kokeile sen lisäämistä vaikka teelusikallinen kerrallaan, jotta saat moussesta makeudeltaan makuusi sopivaa.
 
 
*tuote saatu kokeiluun blogin kautta

 
Agave syrup has been recommended in many articles and blogs for it sweet taste and low GI index, but I think I have never tried it before. I got an offer to try Modo agave syrup* and decided to first try it for avocado chocolate mousse that has been in my bucket list for a while now.
All recipes for the mousse seemed to vary, so I made also my own variation.


Chocolate-avokado mousse


2 ripe avocados (or 3 small)
  1 dl coconut milk
1 small banana
1 dl Dutch cocoa powder
  1-2 tablespoons agave syrup
few drops of vanilla extract
  a pinch of sea salt


Remove the avocado stones and dig out the the flesh, peel the banana. Mix all ingredients in blender. Enjoy immediately.

Agave syrup is quite sweet, add it a teaspoon at a time, in order to get sweetness to your taste.
 
 *receivd for test trough blog

4 kommenttia :

  1. No mutta nyt tuli kovin mielenkiintoinen jälkkäri. <3 Ihan hetsilleen ei ole tullut ajateltua avokadoa suklaan kanssa, mutta miksipä ei.

    Pirtsakkaa torstaita Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokado ja banaani toimivat tässä kerman tapaan tukevoittamassa koostumusta. Lopputulos on oikein maukas ja terveellisempi kuin kermavaahtoon tehtynä.

      Poista
  2. Melko jännä jälkkäri! Ihanat siniset kupit - olivatko Japanin reissulta ostettuja?

    VastaaPoista
  3. Juu, Japanin reissulta. Vähän harmittaa, että en ostanut isompia pitkulaisia astioita, joita näin parissa liikkeessä. Ajattelin ostaa niitä myöhemmin, kun kävimme välissä Kiotossakin, mutta astialiikkeet jäivätkin lomalle uuden vuoden yli... Onneksi sain nämä.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.