Paahdettuja tomaatteja * Oven roasted tomatos

 
 
 
 
 

Paahdoin viime viikon alussa pari kiloa tomaatteja uunissa; pieniä tavallisen ja kirsikkatomaatin väliltä olevaa kokoa olevia tomaatteja öljytilkalla, suolalla, pippurilla ja valkosipulilla maustettuna paahdoin 150 C uunissa tunnin. Niitä syötiin seuraavina päivinä erilaisissa ruoissa huoneenlämpöisenä; hyvän pastan kanssa sellaisenaan, salaatissa ja loput käytin gazpachoon, johon tuli myös hunajamelonia, nektariinia ja kurkkua. Helppoa, nopeaa ja kesäistä.

Tomaatit säilytetään jääkaapissa.


I roasted two kilos of small tomatos last week. Tomatos were seasoned witth salt, pepper, garlic and tossed in olive oil and ther roaster in 150m C oven for an hour.

Roaster tomatos are delicious with pasta and salads. I also made gazpacho using roasted tomatos, galliano melon, nectarines and cucucmber.

Store roasted tomatos in fridge.

4 kommenttia :

  1. Sopisko nää tomaatit esim. pihvin kaveriksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, aivan loistavasti! Vaikka tomaatteja kannattaa säilyttää jääkaapissa ( jollei syö heti uunista otettuna), ne maistuvat parhaimmilta huoneenlämpöisinä, joten nosta ne pöydälle lämpiämään ennen tarjoilua.

      Poista
  2. Olen lukenut, että näin tomasatit myös ovat terveellisempiä kuin tuoreeltaan.Jotkut aineosat aktivoituvat kuumentaessa.Täytyypä ottaa ohjeesi käyttöön! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kypsennetyssä tomaatissa on enemmän antioksidantteja ja niiden lykopeenit imeytyvät paremmin kuin raakojen. Meillä syödään kyllä niin kypsentämättömiä kuin kypsiäkin tomaatteja, rakastan tomaattia!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.