Kotiseuturetki Kallioon * Tourist in my home town; Kallio, Helsinki





 
 






 
Loma-ajan suunnitelmat ovat aika avoinna, mutta kesäretki Kallioon kuuluu jokaiseen heinäkuuhun. Kalliossa tulee piipahdettua pitkin vuotta lähinnä etnisissä kaupoissa hakemassa ruokatarvikkeita, mutta siellä ei useinkaan tule käytyä kävelyllä viikonloppuisin. Niinpä teemme sinne kesäretken.
 
Kesäretkeen kuuluu Selma Palmun perinteisen kivijalkavaatekaupan ikkunan katsastus; kyllä, se sama verkkopaita mallia Uuno on siellä tänäkin kesänä, kuten varmaan jo kymmeninä vuosina. Harjussa käydään Avikaisen leipomossa hakemassa kotiin viemisiä. Harjussa on rauhallinen, miltei pikkukaupunkimainen tunnelma, kivoja pihanurkkauksia istutuksineen ja grilleineen, puistoja ja asukkaiden kasvatuslaatikoita hyötykasveille.
 
Kesäretkeen kuuluu tietysti myös ruokailu, tällä kertaa Hämeentien vietnamilaisessa Lie Mi-ravintolassa, jossa jaoimme maukkaan Pho-keiton ja paistetun riisin. Vietnamilaista ravintolaa olen odotellutkin Helsinkiin pitkään, nyt ainakin phota saa useammastakin paikasta.
 
Kävimme vielä Karhupuiston laidalla Berggassa  jäälatella ja itsetehtyä aromikasta inkivääriolutta maistelemassa. Retken lopuksi, ennen kotiin suuntaamista haimme Aseanic tradesta paahdettua kookosvettä, jota käytän tuorepuuroon sekä jeeraa ja Hakaniemen hallin maustekauppiaalta sumakkia ja tähtianista ostamassa.
 
 Aina ei tarvitse lähteä kauas, vaan kotikaupungissakin voi viettää kivan retkipäivän. Viime vuoden retkestä täällä.
 
 
 
Yesterday we headed to Kallio area in Helsinki. It is a lively mix of ethnic stores, hipster cafes, stuffy beer joints, quirky designshops and old fashioned garment stores. There a colorful characters from all edges of life.
 
We picked up buns from an old bakery in peaceful Harju area, ate in Vietnamese Lie Mi on Hämeentie and shopped spices and toasted coconut watwe in Hakaniemi food hall and Asian food store on Neljäs linja. A perfect field trip in our own home town.
 


7 kommenttia :

  1. Minä kävin Kalliossa ensimmäistä kertaa (espoolaisena) viime talvena tyttären kanssa ja ihastuin toden teolla, ja nyt myös meillä kesäretki sinne suunnitteilla.
    Aivan ihania kivijalka myymälöitä jne..vähän muusta Helsingistä poikkeava fiilis muutenkin.Kuvasi inspiroivat vielä vahvemmin retkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäretki kannattaa, kauniina päivänä voi istuskella vaikka Karhupuistossa, josta tiukat eläkeläistädit pitävät juopporemmit poissa, käydä kahvilla lukuisissa kahviloissa, lounasvaihtoehtojakin löytyy Aasian keittiöistä Lähi-Itään ja lukuisia muitakin. Tai sitten voi vain vaellella Kalkion kaduilla.

      Poista
  2. Tarttiskin tehdä omaan kotikaupunkiin kunnon retki. Tänäänkin karattiin kauemmaksi, Porvooseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvookaan ei ole huono vaihtoehto, sinnekin olisi kiva ehtiä loman aikana.

      Poista
  3. Kalliosta löytyy paljon mielenkiintoista ja katsottavaa. Ja tottahan se on ettei aina tarvitse lähteä pitkälle löytääkseen jotain uutta ja kiinnostavaa :) Torkkelinmäki on yksi suosikkipaikkani Kalliossa samoin Karhupuiston kukkaloisto. Vaasankadun Made in Kallio on myös katsastettava aina siellä ollessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingistäkin löytyy vaikka mitä kivaa, ei tarvitse aina lähteä seikkailulle kotikaupungin rajojen ulkopuolelle.

      Poista
  4. Nami Kalliossa on kyllä hyviä ravintoloita ja hauska tunnelma perjantai-iltaisin. ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.