Positiivinen ravintolayllätys * A positive restaurant experience


 
Siippa oli joitain viikkoja sitten työkeikalla Krog Madamessa ja sai työteon lomassa myös maistella keittiön herkkuja. Hän on harvoin ollut yhtä innoissaan maistamistaan ruoista (paitsi tietysti minun tekemistäni). Sovimmekin, että kävisimme vielä kesän aikana syömässä yhdessä. Sopiva hetki tuli, kun sovimme syömään menosta tätini kanssa.

 
Lauantai-iltapäivällä ravintolassa ei ollut vielä tungosta ja saimmekin ikkunapöydän. Toisaalta suora auringonvalo varjoineen ja tiukkoine kontrasteineen on aika myrkkyä ruokakuville, mutta joitain onnistuneita otoksia sain.
 
 
Husband was on a work gig at restaurant Krog Madame and got to taste few dishes while working. He was unusually taken by the flavors, so we decided to go there for a lunch or dinner during summer. We agred to go out for late lunch with my aunt and chose Krog Madame for the place to meet.
 
On Saturday afternoon there were only few patrons in the restaurant so we got window table, although direct sunlight is not the best lighting for food photoes. It createsd strong contrasts and dark shadows. I managed to get few reasonable pohotos after all.
 
 


 
 
Alkuun Siippa söi siikatartaria tahinijugurtin ja ruiskeksin kera. Minä ja tätini otimme paahdettua kalamaria suolapähkinän ja valkosipulin kera.
 
Husband took whitefish tartar with tahini yogurt and rye cracker. I and my aunt ordered roasted calamari with salted peanuts and garlic.



 

 
Minä valitsin pääruoaksi libanonilaista sitruuna-korianterilammasta, fetasalaattia, pitaleipää ja kasviksia. Siippa otti jokirapu-avokadosalaattia granaattiomenavinaigreten kanssa ja täti tilasi valkosipulissa marinoitua kokonaista kananpoikaa fetasalaatin, korianteriperunoiden ja persilja-aiolin kanssa. Kananpoika kuulemma herättää asiakkaissa kahdenlaisia reaktioita, toiset eivät pidä luista ja toiset ovat innoissaan mehevästä kokonaisesta linnusta.

Olimme kaikki todella tyytyväisiä sekä alku- että pääruokiimme. Maut oiva raikkaita ja raaka-aineet tuoreita ja meheviä.
 
Keittiöpäällikkö Jose Yossef tunnisti Siipan ja tuli juttelemaan kanssamme pitkään. Keskustelimme tietysti pääasiallisesti ruoasta, kaikkien lempiaiheesta. Kävi ilmi, että Jose oli kilpaillut Top Chefissa muutama vuosi sitten, mutta voiko edes tunnustaa; minä en pahemmin ehdi/jaksa katsoa suomalaisia kokkiohjelmia, ulkolaisistakin vain muutamaa... Hän kertoili miten annoksemme on tehty ja paljasti, että useat  annoksistamme ovat mukana hänen tulevassa keittokirjassaan.


I took Lebanese lemon cilantro lamb and feta salad with pita bread and vegetable,a Huaband chise shrimp avocado salad with pomegranate vinaigrette and my aunt orderd a chicklet with feta salad, cilantro potatoes and parsley aioli.
 
We were all very satisfied with our dishes, everything was very fresh.
 
Chef Jose Yossef regocnized Husband and sat with us for a while. We discussed about food of course. Jose had participated in the Finnish Top Chef few years baxk ending as fifth. He will release a cok book this coming fall. 
 


 
Lopuksi söimme vielä jälkkärit. Siippa otti suklaakakkua, appelsiinihilloketta ja stracciatellajäätelöä. Minun valintani on yleensä jotain suklaista, mutta rakastan myös sitruunaa ja basilikaa. Basilikapannacottani sitruunasiirapin ja karamellisoidun pistaasin kera olikin erinomaista.      
 
Ravintola olisi ehkä saattanut jäädä kokeilematta, jollei Siippa olisi käynyt siellä työasioissa. Olen tiennyt sen olemassa olosta, mutta jostain syystä ravintola ei ole kiinnostanut. Nyt kuitenkin tämäkin paikka on nyt testattu ja hyväksi havaittu.
 
In the end we had desserts. Husband ordered chcocolate cake, orange jam and stracciatella ice cream. I usually go for anything chocolate, but I also love lemon and basil. My basil pannacotta with lemon syrup and caramellized pistachio was really delicious, a perfect combination of zesty and sweet with herbs.


11 kommenttia :

  1. Herkullisen näköisiä annoksia. Minä muistan tämän Jose Youssefin Top chefista, pärjäsi hyvin kisassa, tippuu juuri ennen finaalia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän oli ilmeisesti viides. Ohjelma on poikinut uudenlaisia mahdollisuuksia kuten tulevan keittokirjan.

      Poista
  2. Kiitos vinkkauksesta / muistutuksesta :). Pitkään aikaan en ole Krog Madamessa käynyt, nyt pitää laittaa muistiin ja poiketa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omistaja ja sitä myötä keittiökin on tainnut keväällä vaihtua, jos oikein ymmärsin.

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä annoksi joten olipa hyvä, että Siippa kävi "esimaistamassa" niitä työn puolesta.
    Pakko tunnustaa, että itse en juurikaan katsoa sisustus- tai ruokaohjelmia....hävettää ihan kirjoittaa tätä tänne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkeen ei ole aikaa. En välttämättä ole edes kotona kun ruokaohjelmia tulee arkisin tai olen itsekin ruoanlaittopuuhissa. Katson muutenkin televisiota aika vähän nykyisin.

      Poista
  4. Herkullisen näköisiä annoksia:) Tänne ulkomaille ei näy nuo suomalaiset TopChef-ynnä muut ruokarealityohjelmat,valitettavasti.Tosin näin kyllä kerran yhden jakson Suomen MasterChefiä ja se oli aika tylsä,ulkomaalaisiin versioihin verrattuna..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalaiset ovat niin tasaisia, että samanlaista draamaa ei saada aikaan kuin muualla, missä kilpailijoilla on enemmän temperamenttia.

      Poista
  5. Näyttääpä hyvältä ja kuvat ovat erinomaisia...kiitos vinkistä!
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka oli hyvää ja tasoon nähden varsin kohtuuhintaista.

      Poista
  6. Nää sun kuvat, tuo ylinkin kuva on niin kaunis. Voi että en ole ikinä pysähtynyt miettimään Veikkolan mansikoita, mutta miehellenikin luin instasta sun kirjoitukset ja mies totesi "totta siellä on kyllä aivan mielettömän hyvät mansikat". :)

    Kivaa alkanutta viikkoa ja hei torstaihin, jee. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.