Possua ja jumalaista palsternakkapyreetä | Pork and divine parsnip pure









Sain pari viikkoa sitten HKScanin tilaisuudesta testattavaksi normipossuun verrattuna rasvan laadultaan terveellisempää rypsipossun kasleria. Valmistin kaslerin uunipadassa pitkään hauduttaen; liemeen laitoin soija- ja kalakastiketta, srirachaa, kasvislientä, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, purjoa ja pippuria. Rypsiöljyruokinnan vaikuttaa possun rasvan laadun lisäksi myös lihan koostumukseen ja makuun, se olikin mureaa ja herkullista. Joku muu kutsuisi nyhtöpossuksi, mutta kun nimitys on jo vähän out, sanon tämän olevan riivittyä possua. Lihan haudutusnesteen pakastin annoksina, siitä tulee loistavaa keitto- tai kastikepohjaa.

Possun kanssa tarjosin uunissa paahdettua porkkanaa ja kirpeän mehukasta Granny Smith-omenaa. Sopii vaikka vierastarjottavaksi. Annoksen sankariksi nousee kuitenkin suloisen pehmeän ja hienostuneen makuinen, todella helppotekoinen pasternakkapyree. Palsternakka on mielestäni täysin aliarvostettu ja unohdettu juures, se on herkullista myös uunissa paahdettuna.

Palsternakkapyree
 
300 g palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna
kasvislientä
 
1 dl kermaa
 
Keitä palsternakkapalat pehmeäksi kasvisliemessä, soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. 


Field mustard fed pork neck is delicious when made in oven in broth made of vegetable stock, onion, carrot, garlic, sriracha, fish and soy sauces. But it's even more delicius when served with divine parsnip puree. This underestimated root vegetable is delicious also when toasted in oven.


Parsnip puree

300 g parsnips peeld and cubed
vegetable stock

1 dl cream

Boil parsnip cubes in vegetable stock until they are soft, puree with hand hedl mixer. Season with salt and pepper.




7 kommenttia :

  1. Näyttääpä hwrkulliselta.
    Ihanaa keskiviikkoa ☆☆☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkiksi Outi; palsternakkapyree maistuu ihanalta ilman lihaakin, erilaisten paahdettujen vihannesten kanssa. Kivaa keskiviikkoa!

      Poista
  2. Näyttää niin herkulliselta, että pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Voi, mitä herkkua! Pataruuat ovat kyllä niin mainioita. Rypsiporsaan kasleria ja palsternakkapyreetä. Täytyy tunnustaa, että palsternakka on harvinainen vieras keittiössäni. Tuota pyreetä on pakko kokeilla.
    Ja nämä sinun ruokakuvasi ovat niin kauniita!
    Terveisiä Tallinnaan!

    VastaaPoista
  4. Erityisen kaunis annos! Voin kuvitella jo maut suussani, tämä on jotenkin niin talvista lohturuokaa:)

    VastaaPoista
  5. Näyttää herkulliselta! Pyrettä en ole koskaan itse testannutkaan tehdä (nyt kyllä täytyy tällä ohjeella) mutta uunissa paahdetut palsternakkapalat ovat suurta herkkuani.

    VastaaPoista
  6. Näyttää herkulliselta! Pyrettä en ole koskaan itse testannutkaan tehdä (nyt kyllä täytyy tällä ohjeella) mutta uunissa paahdetut palsternakkapalat ovat suurta herkkuani.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.